IIDA Award Italy 2022

Residential

Modern Residence
Winner of 2021 Innovation Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

Each space tells the story of the occupants themselves. The original four bedrooms were changed to two bedrooms. The owner prefers retro and modern colors and hopes to have spacious public space and bathroom. Warm and versatile grey green is added with various rich colors to create an unconventional atmosphere. The highlight of the plan layout of this case is that the expanded toilet and cloakroom create a texture level.

Design by Yun Gao

I have been engaged in the design industry for more than ten years, including architectural design, landscape design, planning and design, and interior space design. Like to use different materials, procedures and ideas, try more, add unprecedented elements to each project and open up new possibilities

XingTu
Winner of 2021 Innovation Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

Project address: Linglong Mansion
Work name: Xingtu
Project area: 91.6 square meters
House type structure: three rooms and two halls
Designer: Yi'an design aesthetics Consultant
Cooperation mode: whole case design
Main materials: KD board, rock board, linear lamp, composite wood floor
Completion time: October 2020

Design by BAICAI HOME

It is a trademark brand independently registered by Zhuhai Baicai Technology Media Co., Ltd. We have been rooted in Zhongshan, Zhuhai for 12 years. For 12 years, we have insisted on design-oriented and focused on the design of the whole case, from commercial space to residential space, from rough to hardcover, from Second-hand house to new house. Insisting on creating design value with real-world works, the company has fixed front-line workers, and direct engineering management is not outsourced.

Ideal Blue City
Winner of 2021 Innovation Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

The design scheme is dark black tones, minimalist style and cool style, and the embellishment color is Klein blue. In terms of materials, baking varnish, lenses, stainless steel, stone, soft film ceilings, linear light bars, etc. are used. The elements are circular, and the shape uses baking varnish, mirror surface, frosted glass, etc. to increase the memory point of the space. In terms of the layout design of this 130 square meter space, I made the original restaurant area as a western kitchen, which increased the quality of life, and made use of the corridor area to create a multi-functional dining environment. The positioning of the living room is for chatting. I intentionally reduced the area of the living room and built an activity room next to the small bedroom of the living room. Party A has the habit of exercising every day, and he can listen to music and relax in this space. He is eager to obtain a state of ease and freedom. Since our lives are heavy and life is so unbearable, why not obtain the state of our hope by adjusting our inner attitude? Party A is a high-quality single male who pursues the quality of life. He has his own personality and prefers Klein blue. He said that blue color can make him calm, and dark color can make him feel safe. This blue city is his own world.

Design by NOGI

In 2007, he graduated from Hebei Normal University Art and Design College with a double bachelor's degree in art design. He has studied at the Politecnico di Milano and Asia University in Taiwan for 14 years.

Caramel latte
Winner of 2021 SILVER Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

This design plan is a deep tone, minimalist style, light luxury style, and the embellishment color is Hermès orange. The Chinese regard orange as a mascot and think it is a good omen. In phonetic terms, orange is similar to "ji" in sound, and orange is used as a symbol of good fortune. In terms of materials, baking varnish, lenses, stainless steel, stone, leather, linear light bars, etc. are used. In terms of elements, a circle is used. Circle is a morphological symbol of the traditional culture of the Chinese nation, symbolizing "consummation" and "fullness". It is a totem admired by the Chinese people who value harmony since ancient times. The shape of the top of the wall uses the composition of points, lines and surfaces to increase the memory point of the space. In terms of the layout design of this 240 square meter space, I increased the living room area. In order to make the ratio of the dining room and the living room more coordinated, I made a circular floor tile shape on the ground to enhance the presence of the enlarged area of the dining room. Deconstruction is used on the walls of the TV wall and the sofa background wall. Since the corridor leading to the master bedroom is too narrow, I have partially demolished the wall and added a decorative space to increase the transparency of the corridor. The master bedroom has increased storage space, and the master bathroom has also added a bathtub to improve the use of the bathroom. Several spaces are mostly echoed by orange and circular shapes in color and shape.

Design by NOGI

In 2007, he graduated from Hebei Normal University Art and Design College with a double bachelor's degree in art design. He has studied at the Politecnico di Milano and Asia University in Taiwan for 14 years.

Linhai Weixingcheng “Diamond”huxing let the living temperature write poetic space
Winner of 2021 SILVER Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

"Life is style, each with its own uniqueness" For the people living in the home, what is really worth cherishing is not the gorgeous appearance, but the memories and emotions contained in it. Therefore, it is the most extravagant and most touching to be able to automatically record the emotions of the occupants in the home day after day.
In the chaotic life, we are eager to find a place of harmony and tranquility. This is the driving force behind each of our projects.
Every touch point, every interface, every seam exists to emphasize the quiet temperament of the work in the conception.
The conceptual definition of design is constantly changing and iterating, but the essence of design has not changed. It is still the optimization and transformation of people's lifestyle and living conditions. Design itself is the process of problem-solving, there is no right or wrong, only suitable or not.

Design by Chen lingjie

Design director of Taizhou Lingjie Interior Architectural Design Co., Ltd., graduated from the Department of Interior Design of Beijing Xinya Training College. He has rich design experience in commerce, office, hotel, entertainment, and private houses, and a unique understanding of private houses. The essence of life lies in the balance between richness and restraint, order and complexity. Every project, whether it is architecture, interior design, or creative direction, is full of the same inherent quality: simplicity. Under the guidance of body and mind, rather than under the guidance of trends or technology, our project explores the novelty of ideas: minimalism is deepened. Our work is clear and lively, exuding our attention to quality, detail and durability.

London Square
Winner of 2021 Innovation Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

Restore HUERNE | | London square space, fast-paced city, love make life slow down!
Location: Shanghai
Project area: 1,220 square meters
Project community | London Square
Joey and Alan are a post-90s prospective couple. They started with a love in dinosaur class. They moved to Seattle, New York, Hong Kong and other places for ten years. Finally, the long-distance race successfully reached the end and started another stage of their new development. Life.
Touched by the love story of the owner, we decided to create a place of love and tenderness in the name of love. The style is mainly simple, we incorporate design ingenuity in the details, lighting, glass, line elements...Use the color and texture of the material to give the space texture, and use cream and natural light as the space. Put on a gentle undertone. Create a romantic and gentle love space that fits the homeowner’s living habits.

Design by Lee

Huerne Design

Joy to enjoy life
Winner of 2021 Innovation Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

The main color of the living room uses a lot of white, which is clean and tidy, spacious and bright. The whole house has no main light design, which reduces the oppression of the space. The beating color adds infinite vitality to the space. The local high-brightness orange and blue leaps above the main beige artistic paint, and the exquisite and elegant feeling is presented in a natural and restrained way. The design of the acrylic wine cabinet rack on the dining table makes the facade more concise and modern, fun and imaginative. The gradient paintings on the wall connect the colors of the entire space and become a highlight of the public area. . The simple and natural art is fully expressed in the master bedroom space, the color matching is soft and not excessively jumping, adhering to the restraint and refinement of modernism, allowing the space aesthetics to last forever.

Design by Shanghai Gudeshan Design Agency

LSH DESIGN
Design field: architectural space designer, private house/villa design
Design concept: Design with temperature, design without sticking to one pattern, with latitude and longitude, based on harmony between man and the natural environment, where people live, and the foundation is everlasting. Design achieves the beauty of life.
Design research: the harmonious coexistence of people and the environment in the space of private houses, the aesthetics of architecture and environmental space, the study of the details of the life trajectory of people and space, and the beautiful lifestyle of comfortable living space.

Extremely simple beautiful house, salute acme
Winner of 2021 SILVER Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

Minimalist beautiful house, paying tribute to the extreme

Starting from practicality and comfort, we look for the expression of art, culture and self-worth, and define minimalist housing with “extreme”.

It is not only the supreme pursuit of “home” in this era, but also the highest definition of “home” by designer Yang ting.

When Yang Ting, the designer of the whole project, met with the owner of the leader of the senior customization industry of the whole house, and cooperated with experts with high aesthetic frequency and consistent value orientation.They enjoyed a perfect cooperation.

Home aesthetics, natural texture, reshaping space

The owner pursues the purity of form and aesthetics and makes no compromise on the goal of realizing comfortable and quiet space perception.

The goal of the design is to explain the high tone and comfort of the space, and reflect the smoke and fire in life and the ductility of the space.

The line, surface and body are extracted from the techniques of traditional Chinese painting, and the space is reconstructed in modern language. The whole residence has one entrance hall, two entrance halls and three private rooms.

In the form of expression, the large area highlights the spatial structure, the visual language tends to be strong, and strives to highlight the sense of line and power. In the artistic conception, it is introverted, restrained and quiet, giving space the temperament and aura beyond time.

“Line modeling” of wall wood decoration reduces the sense of volume of large surface structure. The whole material of the empty wall in the living room is up to 6m. The creative research and development of PET material brings surprises to the project. It is proficient in detail splicing and creates process difficulty.

Quiet and restrained white, a touch of Hermes orange lights up the whole space, which is the pursuit and expression of “luxury” on Minimalism.

A pool of landscape springs gurgling, healing one room and one environment. The eyes are pure white and go up with the suspended stairs. You can see the sky light and meet the future.

Minimalism, free narration of woodwork

In the second floor space, the double-sided walls are opened up, connecting the upper and lower parts with the whole second floor space, so as to realize a personalized reorganization space.

With the contrast of blank and depth, the thickness and the natural texture of the stone turn in sections to form a consistent rhythm.

The customization of the whole house’s woodwork is carried out by the owner’s team zhanzhi Tianhua. It is deepened, developed and installed in full accordance with the design drawings, so as to achieve immediate installation and living, environmental protection and no formaldehyde.

The space absorbs various natural elements: distant mountains, water light, mist and stone steps. The pure white warm tone reflects the purest expression of obsession with texture and driven by materials.

The bedroom moving line has changed the original layout, the concept of suite, and the parallel double moving lines have realized the sense of hotel ceremony and private density of life in the private house space. During the period of entering, the super large storage cabinet, multiple cloakrooms and personalized customization realize the “freedom of clothing storage” of Mr. fashion.

Elegance in life is reflected in every space detail, and the living details are taken into account to achieve smooth overall space layout and comfortable use experience, which itself is a kind of nature and elegance.

From the thickness of the long table, to the width of the grid, to the height of the storage grid, and the control of the relationship between scale and proportion, people’s experience and feeling are in the most comfortable state.

Restaurants and tea areas are areas with public attributes, open atmosphere and customized scenes for gatherings. The master bedroom suite, bathroom and cloakroom are spacious, and busy urbanites can enjoy plenty of private space.

The flower house located on the south of the second floor has unique daylighting because of the automatic opening and closing skylight, which nourishes the spring of a room. It conveys the full green meaning and the fragrance of flowers and plants regardless of season. Because the wall is opened, looking from different angles, nature and new ideas have different faces.

The park is surrounded by Hunhe River, with dense trees on the Bank of Hunhe River in the west, East and south. The 270 degree landscape embraces the natural oxygen bar.

The design takes life needs as the starting point, explores and creates space and people, so that residents can completely relax and socialize, awaken people’s perception of beauty, and then achieve internal emotional connection, so as to have the temperature of the owner’s home.

Design by Yang Ting

Interior architect interior designer
Furnishing art designer
Tsinghua Academy of Fine Arts Advanced Studies
Advanced studies at the Politecnico di Milano
Asian University Advanced Studies
Distinguished Lecturer of Shenyang Institute of Technology
Distinguished Lecturer of Shenyang City University
Member of China Interior Decoration Association

West Cloud Platform, Wanke County
Winner of 2021 SILVER Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

Project name: Xiyuntai, Wanke County

Project address: Liangzhu Culture Village, Yuhang District, Hangzhou City

Project household type: courtyard

Project area: 312 square meters

Project theme: Fu Chunju

Project concept: [man, time is natural] Man, in the passage of time, all the energy of nature is given unreservedly. The four seasons change over and over again, and the owner likes spring best. In the vibrant season, we use art decoration and color matching, leaving a trace of spring. Fu, my spring residence. This case seeks the coincidence of the natural light and the pure color of the simple interior design, and the unity of the ideas of interior art and furniture, to convey the warm sense of relaxation in spring, the lazy sense of laissez-faire, and the wonderful sense of immersion.

Design by Hangzhou Fu Twelve Design Institute, Liu Yile

2006-2012: Interior designer of the Beijing Soft Decoration Center of Taiwan's Luoya Lanfu Neoclassical Home Furnishing;
2012-2015: Design Director of Hangzhou Branch of Shangchuang Decoration (Beijing) Co., Ltd.;
2015-2019: Design Director and Art Director of Beya International Home Furnishing;
2020-present: Founder and Design Director of Fu Twelve Design Firm

Tina’s home
Winner of 2021 Innovation Prize

Design of Residential

Projet
Introduction

In pursuit of simplicity and naturalness, the overall design features wood floors in natural oak color and wood finishing, natural black marble, natural white marble, gray wall paper. Wooden grids are employed as decorating elements in some areas to demonstrate a leisurely and peaceful oriental style.

The vestibule is narrow and long and without natural light. To make it spacious visually, we put up mirrors on the whole wall on one side. This perfectly got rid of the uneasiness in a narrow and long space, and met the daily demand for mirrors to dress up.

The kitchen is also narrow, long, and compact. As the owner loves cooking, there will be lots of appliances and spice containers. Therefore, we devised a separate appliance cabinet and a lower cabinet that is partly suspended to accommodate the kitchen cart.

The dining room is long, wide, bright, and with excellent natural light. We kept the dining room on the side next to the kitchen to be more convenient to transport dishes. The kitchen adopts the design scheme of a Chinese-style round table with a marble top and fixed car seats. This not only saves space but also adds a classical Chinese flavor.

The living room is designed with full-length wardrobes without dividers inside. The wardrobe door of the bedroom is also ingeniously designed in it to add a little fun. Such a design offers the owner a wardrobe large enough to put away and sort out his clothes.

The bedroom is the area that the owner cares about most. The owners wants it to be simple and practical, and with visibly Chinese elements. Therefore, on the rear panel of the bed, we deployed the design scheme of Chinese screens, coupled with the Chinese-style Armani wall paper and the manually weaved traditional Chinese mat panel, to elegantly exhibit all the Chinese-style elements. Especially the mat panel that displays different auspicious Chinese patterns under different lights is particularly favored by the owner.

Design by Tina Wong Interior Design Studio