IIDA Award Italy 2022

TOP 100 Designer

Lamborghini Slate (China) 1st concept store
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 Designer

Project
Introduction

As a top brand Lamborghini Slate has just entered China, only has a flagship store in Beijing, and there are a few showrooms across the country. I refused to take over this project at first because the area of ​​this project is only 50 square meters of a luxury brand and it is beyond my acceptable size of projects. However, after my knowledge of the client, the brand, and the project site, I decided to take this project.
Three contradictions need to be resolved in terms of the spatial attributes and commercial functions:
1, this space is a rectangular space of 9 meters by 6 meters. The south and east are the passages of the shopping mall, and the south is the main passage for attracting tourists. The north direction leads to another slate brand represented by the client. The unique location determines that it should not only have the function of a display to attract customers but also have the function of meeting customers for business negotiation.
2, the rigid space that is too square contradicts the brand tonality of the high-end personality of the Lamborghini.
3, the experience mode of the concept store contradicts the display mode of the traditional store. To solve these contradictions, first of all, we set up the main entrance on the south wall. Since the space is cramped, we don’t need to make partitions. The large entrance allows customers to have a sweeping ocean view of the whole store during their visit. In this case, the store needs to be eye-catching enough to attract visitors. Therefore, the display function of the space is maximized, at the same time, there settled a translucent roller shutter at the entrance that can be raised and lowered electrically. In this way, the space is relatively independent. On one hand, it will become a better space for business, on the other hand, tore could be displayed to the outside world.
Focusing on the east wall by these three points:
1. The unique wedge-shaped element of the Lamborghini highlights the brand characteristics
2. The color change of the light strip through the gaps between the triangles and the dynamic shape of the entire wall is reminiscent of the scene of Transformers, which creates a wave of memory killing and resonates with the guests.
3. The visual effect of the space is increased by the contrast between the textured slate of the racing seat and the stainless steel material. At the same time, the overall shape naturally hides the structural columns in the original space, which increases the sense of scale and spatial integrity. Set up a product element exhibition area on the north and west walls. On the one hand, it resolves contradictions in functional and spatial attributes. On the other hand, in terms of business, it hopes to create contradictions and increase the sense of topic through the contrast of visual effects and the impact of materials. After all, a good business needs some hit topic to remember.

Design by Mingfeng Li

Founder of CRAZY DESIGN
Vice Chairman of Design Committee of China Building Decoration Association
Art Director of Shanghai International Design Week
Senior Interior Designer of International Building Decoration Interior Association
Member of Asia Pacific Designers Union
Member of Asia Pacific Space Designers Association
Founder of CRAZY DESIGN
Founder of PINJIAN Cultural and Creative Industry Park
Founder of Hongze Tuozhan Decoration Engineering Co., Ltd.
AWARDS
2022 GPDP AWARD International Design Award
2022 Italy IIDA AWARD International Design Awards Annual TOP100 International Influential Innovative Designer Award
2020 DESIGN FOCUS International Space Design Award Annual Villa Luxury Space Design Award
2020 Chinese Original Design Characters
2019 Shanghai International Design Week Golden Beam Award
2018 IAI Design Award-Winner
2018 Jintang will be the annual outstanding villa design award
2018 International Environmental Art Innovation Design Competition-Gold Award in the Villa Mansion Category
2018 Asia-Pacific Space Design Annual Selection Space-Art Master
Working Experience
In 2011, he established Hongze Development Decoration Engineering Co., Ltd.
In 2013, he established Tianjin Hongsheng Jiahe Building Decoration Engineering Co., Ltd.
From 2011 to 2017, he mainly used luxury villas as his main business form and achieved many achievements.
In 2017, he established CRAZY DESIGN
In 2018, he established the PINJIAN Cultural and Creative Industry Park with the purpose of cross-border, involving architectural planning and design, overall design of the commercial brand, planning, and design of Internet popular check-in sites, urban renewal, cultural and creative product design, home art design, etc.
In 2019, he became the chief planning designer of the Tangshan Pavilion of Shanghai International Design Week, creating a new urban culture for Tangshan.

HUAYUAN Private home project
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 Designer

Project
Introduction

The project area of this case is 280 square meters, located in a stacked villa project in Baiyun District, Guangzhou, with a very wide view, close to Baiyun Mountain, the environment is very good, and the owner's family has lived for three generations.
When I first met the owner of the house, we went to the scene together, and the owner's family also had several times of real estate experience, but there was no clear concept of the design of the house layout, and it was proposed that the elders loved to drink tea, needed a tea table design, and hoped to have a fish pond design, paying great attention to air quality and sound insulation. Other features and aesthetic design let us plan, how to use it wisely. Based on the trust of the customer, we have made the current pattern design according to the customer's family members
The original layout of the kitchen occupies a very critical position in the middle. The dining room can only be placed in the living room area, and we have made changes to the design for this situation. The kitchen moves to make way for the dining room and maintains the integrity of the living room. The first floor hopes to meet the design of the Elders Room Suite. Top-floor terrace garden design, fish species flowers, reading space design
In the overall design, due to the living room layout of the large horizontal hall so that the beams are horizontal in the middle, the ceiling is highly affected, so we use a curved ceiling design, using a streamlined design, as far as possible to pull the high floor! The owner's family has high requirements for indoor air quality, and hopes to maintain air quality in the case of plum rain returning to the southern sky, and the fresh air equipment of the whole house is very important. The overall design and landing process is very smooth! Let's take a look at the overall presentation!

Design by Zhisheng Lv

Natural Rhythm, Luxury Lifestyle
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 Designer

Project
Introduction

The uniqueness of this project is the moving line between layout and overall design, spatial transparency, and openness. Each functional area of the space is integrated and owns its uniqueness. Designers divided the small space into different functional parts to ensure comfort and free nature, so it better meets the needs of the owners of the open space. The bedroom abandons redundant shapes and decorations but uses simple, clean, low-key materials, warm-colored furniture, and soft furnishings, expressing the aesthetic feeling of a simple and clean space, a living space that blends infinitely with a breath of life.
In the integration and balance of function and aesthetics, the space is given a concept of a deeper multi-dimensional cognition and perception, that is to say, the beauty of life in art.
Home Library
The space uses one divided into different functional parts to ensure comfort and free nature, so it better meets the needs of the owners of the open space.
Main Bedroom
The bedroom abandons redundant shapes and decorations but uses simple, clean, low-key materials, warm-colored furniture, and soft furnishings, expressing the aesthetic feeling of a simple and clean space, a living space that blends infinitely with a breath of life.
Child's room
The color of the boy’s room is pure macaron blue and white, while the girl's room is sweet pink and white. Just like the pure and bright world of children, the space owns simple and lovely characteristics, with soft fabrics decorations, and ornaments to add interest.
In the integration and balance of function and aesthetics, the space is given a concept of a deeper multi-dimensional cognition and perception, that is to say, the beauty of life in art.

Design by Wuxiong Li

From 2010 to 2012, served as the Designer of Shantou Shangzhiyi Decoration Co, Ltd.
From 2013 to 2014, served as the Designer of Shantou Sanxing Decoration Co, Ltd.
From 2015 to 2016, served as the Designer Director of Shantou Sanxing Decoration Co, Ltd.
From 2017 to 2020, served as the Designer Director of Shantou Tomel Decoration Co, Ltd.
Awards
In 2012, Top 10 Most Outstanding Designers of China;
In 2015, Senior Interior Architect of China;
In 2017, International Senior Interior Designer;
Outstanding designer of The 2019 WAD World Young Designers Conference;
In March and August 2019, he was interviewed by Shantou Radio Economic Broadcasting.
From 2019 to 2020, he won the Huading Award of China International Building Decoration and Design Art Fair - Top 10 Most Original Designers.

Yantai Huarun Center,Private Office Space Design Project
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 Designer

Project
Introduction

Order without change results in monotony and boredom; change without order results in chaos and confusion. We designed a set of electric folding screens that can be opened and closed to divide the main space into two parts: the daily work and the meeting room, placing the whole space in an ideal realm of unity and change.
Adhering to the design logic of the screen structure, we created a series of original display shapes, including potted plants, tea tables, flower pots, storage cabinets, TV cabinets, air vents, etc., so that the whole space can achieve functional needs while being very modern and characterful. At the same time, there are also some shapes that represent our tribute to the predecessor designers.
The part that people like the most is the integration of the "Pixiu" stone carving on the side of the entrance, "Pixiu" is the ninth son of the dragon in the ancient Chinese legend, which resembles a tiger with wings and a horn on its head, a symbol of wealth.
The idea of figuration and spatial integration is a constant throughout the design, and I am used to thinking about materials and colors after I get these two things right.

Design by Jiayao Li

For my profile I would like to keep it as simple as possible. As an avid designer, I prefer to be remembered for my work rather than the person I am.

Simple and beautiful
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 Designer

Project
Introduction

As for the high-quality river view house renovation project located in the front beach of Pudong, Shanghai, the hardbound houses planned and built in a unified way are not enough to meet the expectation of life for the owners with increasing demand for quality of life. Therefore, even if they buy hardbound houses, they have not really realized the package check-in.
For the row upon row of high-rise buildings in the city, the return of quiet and primitive has become desirable, simple and exciting. Remove the complicated and miscellaneous decorations, and then become a simple and plain natural state. In this impetuous society, leave yourself a breathing place.
The owner of the house is two highly educated talents who require comfortable and natural space. The living room area is planned to use the river scenery that can be seen. Pay more attention to the transformation and planning of the study.

Design by Peiguo Deng

Founder&Design Director of DOK Design Firm
Member of China Interior Decoration Design Association
Director of Jiyun International Design Alliance
Founder of Jimei Time Design

Time-the Greatest Artist
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 Designer

Project
Introduction

Design by Lyra Cai

Shandong Moer International Hotel
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 Designer

Project
Introduction

The design of the hotel incorporates the concept of brand tonality. Appealing to current age clients with a modern aesthetic and open layout, enhancing functional beauty with a harmonious design and tailored style, the interiors are based on a philosophy of arts and crafts in hopes of creating a dialogue between art and luxury.
Inspired by a film set design. Through the fusion of historical sentiment and modernity, imagination and law, originality and delicacy, masculine and feminine contrast, breakthrough design. His mythological world is created through whimsical settings, vivid colors and a sense of nostalgia.
The space with no corners, streamlined lighting ceiling and medium colors create a "soft wrap" atmosphere.When you enter the room, you will be depicted with the design style of Art Nouveau boutique hotel, the luxurious king-size bed and bathtub with 360° aerial panoramic view, the gorgeous room with high appearance level and the personalized design, so that customers can experience the ultimate stay experience. A differentiated, characterfully designed hotel.

Design by JIANGYANWEI

by herself, and her major was not related to the design industry. After graduation, she got into contact with design through a coincidence job
Sichuan Shunsheng Decorative Art Design company founder, creative director
As an interior architect, Sally has 10 years of professional design experience. She is good at deconstructing space art from multiple perspectives, conveying artistic conception with modern and simple design language, and making it blend into current life. Sally interprets every space with different techniques. Always adhere to the integrity of the design control, from the overall architecture to think about how to do a good interior design, let the spatial relationship affect the interior furnishings, so as to enrich the design connotation.

J&S‘S HOUSE
Winner of 2022 Innovation Prize

Design of TOP 100 DesignerVilla Mansion

Projet
Introduction

Foreword
The modern dwelling, filled with tranquility, seems to contain possibilities quite different from the hustle and bustle of the city: surging, serene, orderly, or at ease.
In addition to meeting the basic“Living” function of its role more rich urban concrete jungle even towards the secular people's inherent desire for peace and quiet is eternal.
This is a poetic habitat of four people, is the love and yearning of all family members, the common growth of the home. All the design perspective, is the hope that through the space to convey a deep and unforgettable emotion. Simple, pure, in baptism, precipitation at the same time, looking for Peace of mind, the establishment of life space texture.
Designers through a large area of windows, front yard, backyard, moving scenery and other design techniques, the introduction of the room, the maximum integration of the natural environment, so that everyone from the nourishment of energy. Parents Love, the growth of children, in this space, to achieve every moment of warm harmony.
Design concept:
Living Room/pure elegance, symbiosis with nature, with seclusion and escape
Bedroom/introverted rush, Drunk Breeze, Wake Up Bright Moon,
Dining room/short soft, leisurely tactful, firework is not negative
Teahouse/Pure Immersion, a corner of the teahouse, Static Huan Two appropriate
[Draw the essence of nature, dream poetic life]
As practitioners of natural design, designers adhere to the"Natural construction" concept, based on the architectural superiority of the right time and place, and the integration of people, will maximize the natural invitation to life, let life unbounded into nature, the natural form and material space organic integration, link up the intersection of man and nature, and the relationship of family love.

Design by Sface Design (Shanghai) Co. , Ltd.

SAFCE DESIGN is founded in 2004, it's a comprehensive solution company specializing in the creation, optimization and improvement of the environment for public space systems.
SAFCE DESIGN focus on office, commercial, hotel, catering, brand chain stores and other interior decoration, outdoor landscape, architectural facade design.
SAFCE DESIGN has a professional planning team, rich DESIGN experience, designed to create a forward-looking and highly valuable industry model for customers.
SAFCE DESIGN adhering to the service concept of “design achieves the beauty of space”, fitv is committed to developing into a leader in the whole case service field in China, creating a big future with a big pattern!